Колеги, имам Алфа на газ, и на последък ми зачестиха грешките фиксирани от въпросната ламбда. Когато излезе грешката "светва" чек-а и автомобилът влиза в авариен режим, докато не се изчисти грешката. Някой имал ли е тези проблеми, и как се справя с тях.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Досаден проблем с ламбда сонда
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от drago147 Покажи съобщениеКолеги, имам Алфа на газ, и на последък ми зачестиха грешките фиксирани от въпросната ламбда. Когато излезе грешката "светва" чек-а и автомобилът влиза в авариен режим, докато не се изчисти грешката. Някой имал ли е тези проблеми, и как се справя с тях.
-
Не претендирам, че съм голям спец, но доколкото знам карането на газ ти сбърква показанията на ламбдата и каквото и да правиш, докато караш колата на газ ще си е така. За да дава коректни стойности си трябва каране на бензин.
Comment
-
С много прецизна настройка на газовата, чека няма да излиза. Ако ламбда сондата е наред де. Моята я карах много време без да и свeти чека, но 3-та сонда, след катализатора даде фира и сега си свети нон-стопПри тебе явно е някоя от предните... ако ти създава проблеми с динамиката на автомобила, след като светни чека.
Last edited by zombiran; d.m.y г., 19:00.
Comment
-
Първоначално публикувано от drago147 Покажи съобщениеувеличаваме притока на газ, но няма особена разлика. Дано като сменя ламдата се оправи, че взе да става досадно
Остави какво ти говорят останалите. Две коли имам на газ 147 и 156 и двете работят страхотно. Третата я смаза камион
Comment
-
Първоначално публикувано от drago147 Покажи съобщениеЛамбда 2, и бедна смес във 2 цилиндър, това си е грешката...и 150-те кончета стават на 50. Иначе, да доста поразпитвах и точно тази сонда която каза колегата, обикновено газта я прецаква първа.
Comment
-
drago147 Когато ти излезе чека мини на Бензин ! Карай така 2-3 дена. Когато колата получава нормални данни грешките ще се изтрият и чека ще изгасне. Преди време така ме накараха да сменя здрава ламбда, Не послушах майсторите и минах на бензин. след 40-50км чека изчезна. както са казали и колегите... настройка на газова. Някъде в други теми бях чел че на ниски обороти сместа трябва да е бедна а не богата както сте направили вие.
Comment
-
Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщениеМоята е същата,трия грешката и след 80-100 км пак светва чека.Като карам на бензин изгасва.Проблема е,че няма газаджия кадето да е регулира правилно.
Comment
Comment